Eucharistieviering Jubileum van het Gemengd Koor St. Caecilia .

Het Gemengd Koor St. Caecilia viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Dit willen we als koor vieren met een jubileumuitvoering, waarbij we samen met het gastkoor, het Reusels Gemengd Koor, een koor van 100 zangers vormen.

De Eucharistieviering op zondag 17 juni om 11.00 uur in de St. Caeciliakerk in Berkel-Enschot willen we feestelijk opluisteren met de Paukenmesse van Haydn.

Het koor wordt hierbij instrumentaal begeleid door een 40-tal muzikanten en solisten, die een meerwaarde voor het koor betekenen. We zijn al ruim een jaar enthousiast aan het repeteren om tijdens deze Eucharistieviering een mooi repertoire ten gehore te kunnen brengen.

Vooraf aan deze viering worden er enkele delen van de Coronation Anthems van Händel uitgevoerd. Na de viering wordt ter gelegenheid van dit jubileum het Te Deum van Dvorak uitgevoerd.